Читај ми!

Јован Гинић, глумачко „Откровење“ у Кану: Прво олимпијска медаља, па онда глума

Јован Гинић, гимназијалац и ватерполиста који је у Кану освојио награду „Откровење“ коју најбољем младом глумцу фестивала додељује фондација „Луј Родерер“ за улогу у филму „Изгубљена земља“ Владимира Перишића, ватерполу ипак даје предност.

После узбуђења и гламура који га је окруживао у Кану, гимназијалац Јован Гинић гостујући у емисији Један добар дан каже да се његов живот вратио у нормалу. С обзиром на то да школска година траје још само три недеље сада мора да остане прибран и испуни све обавезе.

„Другари помажу не само сад, већ од почетка године. Знали су да нешто снимам, али нису знали шта. Доста сам био одсутан и кад год се вратим у школу увек су ми помагали“, каже Јован.

Улогу у филму је добио сасвим случајно. Са другом Миодрагом који и у филму глуми његовог најбољег друга, отишао је на редован ватерполо тренинг. Ту су се појавили редитељ Владимир Перишић и Саша Зорић и питали да ли неко жели да глуми у филму. Тренер им је предложио да се пријаве на кастинг и он и Миодраг су се одазвали позиву.

„Ми смо тамо отишли више из зезања. Било је пред крај школске године и хтео сам да искористим прилику да мало изостанем из школе“, признаје Јован.

Први дан снимања је био у Чортановцима и снимана је друга сцена филма у којој су Јован и глумац Душко Валентић.

„Тада сам запамтио један савет Душков: 'Када кажу 'акција', мораш да наставиш да дишеш као што си дисао и пре тога‘. То сам вртео у глави све време, сваки кадар. После десет сцена постало је све лакше и лакше. Те прве две-три сцене је било најтеже, али кроз Душкове савете сам то лакше пролазио“, додаје Јован.

Сандра Перовић, филмска критичарка и заменица уреднице Забавног програма РТС-а, верује да ће Јован сигурно наставити да се бави глумом.

„Не знам за који ће факултет да се определи или да ли ће бити ватерполиста, али сигурна сам да размишља о томе интензивно у својој глави и да није ставио тачку и завршио ово поглавље својих тинејџерских дана и сигурна сам да ће желети да настави да се бави овим послом“, додаје Сандра Перовић.

Међутим, Јован ипак каже да му је прва жеља да освоји олимпијску медаљу као ватерполиста, па тек онда глума.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво