четвртак, 15.10.2015, 19:35 -> 19:39
štampajНе само да је могуће већ и треба јести кору од банане
Већина људи не зна да је кора од банане јестива и веома храњива, а многи мисле да је њена једина сврха да заштити меку унутрашњост и послужи за шалу у цртаном филму.
Кора од банане је изузетно хранљива и прилично јестива, под условом да се мало припреми. Након доброг прања, кора се може исећи у блендеру и са још неким воћем чинити укусан воћни шејк.
Осим тога, има доста рецепата на интернету о спремању коре од банане - од пржења, преко печења до кувања.
Ево и разлога због којих стручњаци за исхрану саветују да се кора од банане не баца јер садржи у дневним потребама:
- 12 одсто потребе за влакнима, која помажу варење и пробаву.
- 17 одсто потребног витамина Ц, који помаже имуни систем, раст и развој.
- петину потребног витамина Б6, који учествује у процесу претварања хране у енергију.
- 12 одсто калијума, који помаже у развоју ћелија, ткива и органа и један је од главних електролита у организму.
- осам одсто магнезијума, који учествује у стварању енергије и регулисању крвног притиска.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 13
Пошаљи коментар