Хлеб пече у вулкану?!

Захваљујући оближњим вулканима, исландски градић Лејгарватн живи од бањског туризма базираног на геотермалној енергији. Међутим, један млади Исланђанин врео песак користи за – припремање хране!

Хлеб пече у вулкану?! Хлеб пече у вулкану?!

„Добродошли у моју пекару! Ово је моја пећница!“, каже Виктор Свеинсон, Исланђанин са брадом карактеристичном за становнике те европске државе, мислећи на пољану која се пуши. Јунак кратког филма Volcano Bread (Вулкански хлеб), корачајући по крупном, црном песку, открива да су му за спремање хлеба неопходни лопата и шерпа, пише портал о храни Extra Crispy.

Укусни хлеб од ражи се пече испод површине земље, на температури од око 100 степени Целзијусове скале. Печење траје најмање 24 сата.

Док сече овај необични хлеб, Виктор набраја састојке од којих се прави: четири шоље ражаног брашна, две шоље пшеничног, две шоље шећера, четири кашичице прашка за пециво, литар млека и прстохват соли.

Свеинсон, који ради у спа центру "Laugarvatn Fontana", уз тамне кришке препоручује путер.

Они који су пробали хлеб печен у вулкану кажу да има благи мирис сланине, да је сладак и да због тога више личи на колач него на хлеб.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 03. август 2025.
27° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом