Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Nova razmena vatre na izraelsko-libanskoj granici; protest za oslobađanje izraelskih talaca u Knesetu

Rat Izraela i Hamasa – 180. dan. Izraelska vojska saopštava da je izvela napade na jug Libana, nakon što je Hezbolah ispalio projektile na sever Izraela. Sa druge strane, Hamas tvrdi da se drži svojih uslova za prekid vatre, što uključuje potpuno povlačenje IDF-a. Grupa Izraelaca koja traži od izraelske vlade da se više angažuje da bi se oslobodili taoci koje drži Hamas, protestovala je u Knesetu.

Нова размена ватре на израелско-либанској граници; протест за ослобађање израелских талаца у Кнесету Нова размена ватре на израелско-либанској граници; протест за ослобађање израелских талаца у Кнесету

Svetska centralna kuhinja (World Central Kitchen) saopštila je da obustavlja rad u Pojasu Gaze nakon što je u napadu IDF-a poginulo sedmoro radnika te organizacije.

Izraelske odbrambene snage (IDF) preuzele su odgovornost za napad, ističući da takav incident nije smeo da se dogodi. Premijer Benjamin Netanjahu saopštio je da žali zbog poginulih.

Evropski i svetski zvaničnici osudili su napad i pozvali na hitnu istragu.

Za to vreme izraelska vojska ne prestaje sa operacijama u svim delovima Gaze. Najžešće borbe vode se na jugu enklave, posebno u oblasti Kan Junisa, gde su, kako tvrde, njene snage uhapsile na "desetine terorista" koji su poslednjih dana pokušali da izađu iz bolnice Naser.

Hamas, sa druge strane, navodi da IDF gađa civilne objekte. 

Ministarstvo u Gazi saopštilo je da je od 7. oktobra do sada u Pojasu Gaze ubijeno 32.916 Palestinaca.

Broj poginulih u vazdušnom napadu na iranski konzulat u Damasku porastao je na 13, uključujući sedam pripadnika Revolucionarne garde, objavili su iranski državni mediji.

Teheran poručuje da će Izrael biti kažnjen za napad.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара