Читај ми!

Beba Indi preminula u majčinim rukama pošto je isključena sa aparata za održavanje života

Beba Indi Gregori, koja je juče posle odluke suda u Londonu isključena sa aparata za održavanje života, preminula je sinoć u bolnici u Notingemu.

Otac osmomesečne bebe Din Gregori saopštio je da je devojčica preminula u 1.45 po lokalnom vremenu. Rekao je da ju je njena majka Kler  držala do poslednjeg daha.

Indi je prebačena u bolnicu nakon odluke koju su sudije Apelacionog suda donele u petak, a prema kojima se aparati ne mogu isključiti u njenom domu.

Devojčica je u subotu prebačena u bolnicu kolima hitne pomoći uz pratnju obezbeđenja. Kako je tada navedeno, ona je spavala tokom putovanja, a u bolnici joj je uklonjen aparat za održavanje života i uvedena joj je invazivna ventilacija.

Indi je imala mitohondrijalnu bolest koja sprečava ćelije u telu da proizvode energiju i od početka septembra je bila na potpunom održavanju života.

Tim specijalista zadužen za njeno lečenje saopštio je da se za nju ne može učiniti više, kao i da bi dalji tretman produžio njenu patnju.

Njeni roditelji, koje podržava nevladina organizacija "Kristijan koncern", izgubili su pravne bitke na Višem i Apelacionom sudu u Londonu.

''Ona je devojčica koju smo pokušali da lečimo najbolje što možemo. Užasna stvarnost je da ona umire'', svedočio je na sudu jedan od njenih lekara. On je naveo da je Indi jednom reanimirana devet puta u jednom danu, prenosi britanski Telegraf.

Dok je trajala borba za život devojčice, italijanska vlada dala je državljanstvo teško bolesnoj Indi kako bi sprečila lekare da je skinu sa aparata za održavanje života i omogućila nastavak njenog lečenja u Italiji.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво