Читај ми!

Италија британској беби даје држављанство како би спречила да је скину са апарата

Италијанска влада дала је држављанство тешко болесној девојчици из Велике Британије како би спречила лекаре да је скину са апарата за одржавање живота и омогућила наставак њеног лечења у Италији.

Осмомесечна Инди Грегори болује од ретке митохондријалне болести, због чега њене ћелије не производе довољно енергије. Болница у Нотингему, у централној Енглеској, саопштила је да нема смисла наставити њено лечење, преноси Ројтерс.

Високи суд Енглеске се сагласио са овом проценом и прошлог месеца донео је одлуку да беба буде искључена са апарата за одржавање живота, а прошле недеље одбио је захтев њених родитеља да им се дозволи да девојчицу пребаце у Ватиканску дечју болницу у Риму.

Влада италијанске премијерке Ђорђе Мелони данас је одржала хитну седницу са једином тачком дневног реда, како би се беби доделило италијанско држављанство.

"Кажу да нема много наде за малу Инди, али до краја ћу учинити све што могу да одбраним њен живот. И да одбраним право њене маме и тате да учине све што могу за њу", написала је Мелонијева на Твитеру.

Родитељи ће моћи да се обрате италијанском конзулату у Британији и затраже да она буде пребачена у Италију, рекао је извор из италијанске владе Ројтерсу, напомињући да Британија нема обавезу да удовољи захтеву.

Након састанка, италијанска влада је саопштила да ће помоћи у покривању трошкова лечења у болници Бамбино Гесу, здравственој установи коју води Ватикан у близини Цркве Светог Петра.

"Чак и ако трансфер у Италију укључује одређени ризик, једина алтернатива која нам је понуђена у Великој Британији је да пристанемо на Индину смрт. Ни ми, ни Инди немамо шта да изгубимо", рекао је отац болесне девојчице.

Ројтерс подсећа да је 2018. године британски суд одбацио захтев родитеља тешко болесног 23-месечног малишана Алфија Еванса да га пребаце у Бамбино Гесу. Малишан је преминуо неколико дана након што је искључен са апарата.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво