Читај ми!

Девојчица Инди искључена са апарата за одржавање живота, после одлуке суда у Лондону

Тешко болесна осмомесечна девојчица Инди Грегори данас је скинута са апарата за одржавање живота након што је суд у Лондону донео одлуку да би ограничавање третмана било законито и да би то било у најбољем интересу детета.

Портпарол непрофитне организације "Кристиан Концерн" саопштио је да су данас лекари искључили апарат за одржавање живота, напомињући да је девојчица премештена из Краљичиног медицинског центра у Нотингему, где се лечила, у хоспицијум.

Инди, ћерка Дина Грегорија и Клер Станифорт из Илкестона у Дербиширу, боловала је од ретке митохондријалне болести због чега њене ћелије нису производиле довољно енергије и од почетка септембра је била на потпуном одржавању живота.

Тим специјалиста задужен за њено лечење саопштио је да се за њу не може учинити више, као и да би даљи третман продужио њену патњу. Њени родитељи, које подржава невладина организација "Кристиан Концерн", изгубили су правне битке на Вишем и Апелационом суду у Лондону.

''Она је девојчица коју смо покушали да лечимо најбоље што можемо. Ужасна стварност је да она умире'', сведочио је на суду један од њених лекара. Он је навео да је Инди једном реанимирана девет пута у једном дану, преноси британски Телеграф.

Док је трајала борба за живот девојчице, италијанска влада дала је држављанство тешко болесној девојчици како би спречила лекаре да је скину са апарата за одржавање живота и омогућила наставак њеног лечења у Италији.

"Кажу да нема много наде за малу Инди, али до краја ћу учинити све што могу да одбраним њен живот. И да одбраним право њене маме и тате да учине све што могу за њу", написала је 6. новембра Мелонијева на Твитеру.

среда, 21. фебруар 2024.
6° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво