Читај ми!

Štrajk aerodromskog obezbeđenja, otkazuje se 700 odlaznih letova u Nemačkoj

Sva poletanja sa četiri aerodroma u Nemačkoj biće otkazana zbog štrajka radnika obezbeđenja, na koji je pozvao sindikat Verdi, a sa posledicama prekida suočiće se najmanje 100.000 ljudi.

Prema nemačkom aerodromskom udruženju ADV, zbog štrajkova na aerodromima u Dizeldorfu, Hamburgu, Kelnu i Bonu, biće otkazano oko 700 odlaznih letova.

Sletanje na aerodrom i dalje će biti moguće, ali je očekivano da će letovi kasniti ili biti otkazani. Sindikat Verdi je takođe pozvao osoblje obezbeđenja da obustavi rad na aerodromu u Štutgartu u petak, a nije poznato koliko otkazivanja će to prouzrokovati.

Razlog za štrajk su pregovori između sindikata i Saveznog udruženja kompanija za bezbednost u vazduhoplovstvu o bonusima za noćne smene, rada subotom, nedeljom i za vreme državnih praznika, kojima nije postignut napredak. Visoka inflacija u najvećoj evropskoj ekonomiji izazvala je talas štrajkova poslednjih meseci jer radnici traže veće plate kako bi nadoknadili rastuće troškove života.

Sindikat železnice i transporta EVG najavio je jednodnevni štrajk za petak. EVG zahteva 12 odsto povećanja plata svojih 230.000 članova zbog rasta inflacije i troškova života.

Štrajk je počeo u tri ujutru i trajaće do 11 časova, uticaće na rad pedesetak železničkih kompanija među kojima je i državna Dojče Ban, koja je najveće železničko preduzeće u Evropi.

четвртак, 20. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије