Kada će biti završen istočni krak Koridora 10

Istočni krak Koridora 10 od Niša ka bugarskoj granici je najkraći drumski pravac koji spaja Evropu sa Bliskim istokom. Ovde sada od Pirota do Dimitrovgrada u kontinuitetu je pušten auto-put i ovim auto-putem se za desetak minuta od Pirota stiže do Dimitrovgrada.

Za Pirot i Dimitrovgrad prednosti Koridora su višestruke.

"Prvo zato što će to mnogo značiti za privredu Pirota i za privredu Pirotskog okruga uopšte".

"Razvoj turizma, putovanja ljudi i tako dalje, odnosno rasterećenje postojećeg regionalnog puta koji mi iz ovog kraja možemo nesmetano da koristimo bez velikih gužvi".

"Za Pirot i Piroćance mnogo će da znači iz prostog razloga što će da se rastereti saobraćaj u lokalu".

Ova deonica je izuzetno opterećena, samo u toku letnje sezone ovde prođe nekoliko miliona automobila.

"Ja sam vrlo zadovoljan, sada je mnogo lakše da se prođe. Normalan auto-put, brže se stiže, super je. Što se kvaliteta puta tiče, odličan je".

Ovde počinje obilaznica oko Dimitrovgrada i ona je bila najzahtevnija za putare, pre svega zbog same konfiguracije terena. Na ovoj obilaznici izgrađeno je sedam mostova i dva tunela.

"Ovo je tunel "Progon i on je dugačak 1107m, nalazi se na obilaznici oko Dimitrovgrada. Ovaj tunel opremeljen je najsavremenijom elektronskom opremom, ventiulacionim otvorima, kao i izlazima za slučaj opasnosti".

Kuriozitet ove deonice je što je delom iskorišćena i kao pista za vojne avione. To je urađeno u dogovoru sa Vojskom Srbiije, a dovoljno govori i o kvalitetu auto-puta. Na istočnom kraku Koridora 10 u toku su radovi na još dve deonice, ukupne dužine 21 kilometar.

Završetak svih radova na ovom putu dugom 86 kilometara, očekuje se do maja naredne godine.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910




Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво