Читај ми!

Novi čips iz Čačka

Pri kraju su pripreme za pokretanje proizvodnje u čačanskoj fabrici čipsa, koja je u septembru prošle godine dobila nove vlasnike. Sledi raspisivanje konkursa za prijem radnika, a sklopljeni su i ugovori sa proizvođačima krompira o isporuci sirovina.

Na remontu postrojenja i postavljanju novih linija u Fabrici čipsa u Čačku od jesenas, angažovano je tridesetak radnika po ugovoru o delu. Pripreme za pokretanje proizvodnje su u završnoj fazi.

Uskoro će biti raspisan konkurs za prijem 50 radnika. Jedan od suvlasnika, trenutno i direktor Fabrike čipsa, Tomislav Bajević za RTS kaže da će biti primljeni radnici sa evidencije nezaposlenih čačanske filijale NSZ.

Kada je pre tri godine, Fabrika čipsa, otišla u stečaj, bez posla je ostalo 130 radnika. Većina njih zainteresovana je sada za povratak na nekadašnja radna mesta.

Prema rečima predsednika Gradskog veća Samostalnog sindikata Čačka Slobodana Jelića, prilikom prijema novih radnika vodiće se računa da budu primljeni i neki bivši radnici, ali će do posla doći i mlađi, kojima je ovo prvo zaposlenje.

Pored budućih radnika, za nastavak proizvodnje u Čipsari zainteresovani su i proizvođači krompira u čačanskom kraju. Fabrika je već sklopila ugovore o isporuci osnovne sirovine sa ovog područja.

Ako se u narednom periodu obezbedi plasman proizvoda ove Fabrike u junu će biti primljeno još 80 radnika, koji bi mogli da rade u tri smene.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 07. јун 2025.
28° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом