Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Lukašenko: Počeo transfer ruskog taktičkog nuklearnog oružja; EU poziva Peking da se angažuje na pronalaženju mira

Rat u Ukrajini – 456. dan. Grupa "Vagner" počela sa povlačenjem iz Bahmuta. Rusija je nastavila sa planom za raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tvrdi da je premeštanje tog naoružanja već počelo.

Na istoku i jugu Ukrajine ne prestaju borbe. Ukrajina je izvela neuspešan napad na izviđački brod Crnomorske flote, tvrdi Rusko ministarstvo odbrane.

Vašington ispituje izveštaje da je Ukrajina koristila američka vozila unutar Rusije, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi, nakon što su se pojavili izveštaji da je u napadu na Belgorodsku oblast korišćeno američko oružje. 

Prema njegovim rečima, Kijevu je jasno ukazano da SAD ne podržavaju korišćenje američke vojne opreme za takve namene.

Isporuke borbenih aviona F16 Ukrajini biće signal da će Rusija biti gubitnik, a što pre ta odluka bude sprovedena to bolje, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Britanski ministar odbrane Ben Volas posetio je Kijev i razgovarao sa ukrajinskim kolegijumom Aleksijem Reznikovom o snabdevanju raketnog domena Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ruska vojska, graničari i relevantne službe rade svoj posao da zaštite teritorije Ruske Federacije od napada iz Ukrajine.

Ukrajina neće moći da se pridruži NATO-u sve dok u toj zemlji traje rat, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Norveška podržava obuku ukrajinskih pilota na borbenim avionima F-16 i učestvovaće u njoj, izjavio je ministar odbrane te zemlje Bjorn Arild Gram.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво