Читај ми!

Vučević: Glasanje u Strazburu nastavak festivala licemerja i još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava

Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević kaže za RTS da je u Strazburu viđen nastavak festivala licemerja i još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava. Najavljuje vladu kontinuiteta i njeno formiranje u naredne dve nedelje, sa novom energijom i nekim novim imenima.

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane u tehničkom mandatu i mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević rekao je u Dnevniku RTS-a povodom glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, da je Srbija na istorijskom mestu na kojem je bila uvek, da može svakog da pogleda u oči.

Ističe da Srbija, pre svega, ne krši osnovne principe međunarodnog javnog prava i osnovna pravila i standarde koja bi trebalo da važe za sve države.

"Ono što smo juče videli u Strazburu je nastavak tog festivala licemerja i još jedan ekser u mrtvački sanduk međunarodnog javnog prava i svih standarda koja bi trebalo da važe", istakao je Vučević.

Dan nakon glasanja u Savetu Evrope Vučević kaže da to nije samo pitanje da li je Kosovo država, jer nije, već nisu ispoštovani ni osnovni principi koje su sami postavio pred Prištinu, od kojih je najvažniji formiranje ZSO.

"To nije pitanje naše percepcije KiM kao kolevke identiteta već su oni sami pogazili ono što su postavili, jer im je to neko tražio telefonom ili mejlom. Srbija će se boriti argumentima, činjenicama, pravom, moralom i verom u sebe, jer ako mi ne verujemo u sebe ne možemo očekivati ni da će drugi", poručio je Vučević.

Kaže da nema mnogo manevarskog prostora ali i da nema povlačenja i predaje.

"To što gaze osnovne norme na kraju će biti njihova bruka, ali ne može trajno da bude zakonito ono što je nezakonito", rekao je Vučević.

Vlada najkasnije za dve nedelje

Mandatar za sastav nove Vlade kaže da će uskoro predložiti njen sastav i napominje da će Vlada biti izabrana u zakonskom roku.

"Silovanje međunarodnog javnog prava, i ono što nam se sprema u UN sa rezolucijom o Srebrenici nije ništa manja opasnost i traži angažman svih nas i važnije je od kadrovske strukture vlasti. Država Srbija mora da bije taj politički rat i to je zadatak svih u državi", smatra Vučević.

Kaže, međutim, da će u naredne dve nedelje biti formirana vlada, i da je njegov ekspoze gotovo završen.

"Biramo ljude koji će biti odgovorni u naredne 4 godine. Ovo će svakako biti vlada kontinuiteta u smislu politike. Okosnica našeg programa je Srbija skok u budućnost. Taj skok će biti i kičma ekspozea i pokušaćemo da otvorimo one oblasti koje su ključne za građane i da svi vide šta je politika i vizija razvoja Srbije u 2027.", rekao je Vučević.

"Vihor 2024" – biće prikazano sve ono što čini naoružanje i vojnu opremu VS

Vučević je govorio i o vojnoj vežbi "Vihor 2024", na kojoj će učestvovati više od 2.000 pripadnika Vojske Srbije.

"To već traje. Kulminacija, glavni dan je sada u petak. Očekujemo dolazak predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, predsednika Vučića, brojne goste iz diplomatsko-konzularnih predstavništava, vojne izaslanike, ali i nama drage goste iz Republike Srpske, Crne Gore, svi oni koji su dobronamerni prema našoj državi, zaista iskreni prijatelji Srbije i Vojske Srbije", navodi ministar.

Biće prikazano, ističe, više od 500 komada naoružanja, odnosno svega onoga što čini naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije.

"Od toga više od 270 onih najsloženijih, najvrednijih, najubojitijih sistema naoružanja. Videćete nove dronove, besposadne letelice, videćete modernizovane tenkove, videćete modernizovana oklopna vozila, najbolju samohodnu artiljeriju, raketnu artiljeriju, kopnenu vojsku, ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovstvo", ističe Vučević.

субота, 13. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару