Читај ми!

Вучевић: Гласање у Стразбуру наставак фестивала лицемерја и још један ексер у сандук међународног права

Мандатар за састав нове Владе Милош Вучевић каже за РТС да је у Стразбуру виђен наставак фестивала лицемерја и још један ексер у сандук међународног права. Најављује владу континуитета и њено формирање у наредне две недеље, са новом енергијом и неким новим именима.

Потпредседник Владе, министар одбране у техничком мандату и мандатар за састав нове Владе Милош Вучевић рекао је у Дневнику РТС-а поводом гласања у Парламентарној скупштини Савета Европе, да је Србија на историјском месту на којем је била увек, да може сваког да погледа у очи.

Истиче да Србија, пре свега, не крши основне принципе међународног јавног права и основна правила и стандарде која би требало да важе за све државе.

"Оно што смо јуче видели у Стразбуру је наставак тог фестивала лицемерја и још један ексер у мртвачки сандук међународног јавног права и свих стандарда која би требало да важе", истакао је Вучевић.

Дан након гласања у Савету Европе Вучевић каже да то није само питање да ли је Косово држава, јер није, већ нису испоштовани ни основни принципи које су сами поставио пред Приштину, од којих је најважнији формирање ЗСО.

"То није питање наше перцепције КиМ као колевке идентитета већ су они сами погазили оно што су поставили, јер им је то неко тражио телефоном или мејлом. Србија ће се борити аргументима, чињеницама, правом, моралом и вером у себе, јер ако ми не верујемо у себе не можемо очекивати ни да ће други", поручио је Вучевић.

Каже да нема много маневарског простора али и да нема повлачења и предаје.

"То што газе основне норме на крају ће бити њихова брука, али не може трајно да буде законито оно што је незаконито", рекао је Вучевић.

Влада најкасније за две недеље

Мандатар за састав нове Владе каже да ће ускоро предложити њен састав и напомиње да ће Влада бити изабрана у законском року.

"Силовање међународног јавног права, и оно што нам се спрема у УН са резолуцијом о Сребреници није ништа мања опасност и тражи ангажман свих нас и важније је од кадровске структуре власти. Држава Србија мора да бије тај политички рат и то је задатак свих у држави", сматра Вучевић.

Каже, међутим, да ће у наредне две недеље бити формирана влада, и да је његов експозе готово завршен.

"Бирамо људе који ће бити одговорни у наредне 4 године. Ово ће свакако бити влада континуитета у смислу политике. Окосница нашег програма је Србија скок у будућност. Тај скок ће бити и кичма експозеа и покушаћемо да отворимо оне области које су кључне за грађане и да сви виде шта је политика и визија развоја Србије у 2027.", рекао је Вучевић.

"Вихор 2024" – биће приказано све оно што чини наоружање и војну опрему ВС

Вучевић је говорио и о војној вежби "Вихор 2024", на којој ће учествовати више од 2.000 припадника Војске Србије.

"То већ траје. Кулминација, главни дан је сада у петак. Очекујемо долазак председника Републике као врховног команданта, председника Вучића, бројне госте из дипломатско-конзуларних представништава, војне изасланике, али и нама драге госте из Републике Српске, Црне Горе, сви они који су добронамерни према нашој држави, заиста искрени пријатељи Србије и Војске Србије", наводи министар.

Биће приказано, истиче, више од 500 комада наоружања, односно свега онога што чини наоружање и војну опрему Војске Србије.

"Од тога више од 270 оних најсложенијих, највреднијих, најубојитијих система наоружања. Видећете нове дронове, беспосадне летелице, видећете модернизоване тенкове, видећете модернизована оклопна возила, најбољу самоходну артиљерију, ракетну артиљерију, копнену војску, ратно ваздухопловство и противваздухопловство", истиче Вучевић.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво