Читај ми!

Srećku Sofronijeviću određeno mesec dana pritvora

Srećku Sofronijeviću iz Zvečana sud Osnovnog suda u Prištini odredio pritvor u trajanju od mesec dana, potvrdio je RTS-u njegov advokat Nebojša Vlajić.

Advokat Nebojša Vlajić je za RTS rekao da je sudija Osnovnog suda u Prištini, gde je Srećko Sofronijević saslušan, prihvatio zahtev javnog tužioca da se Srbinu iz Zvečana, koji je uhapšen juče na administrativnom punktu Brnjak, odredi pritvor.

Vlajić je za Radio Beograd istakao da, prema onome što stoji u predmetu, nema nikakvog dokaza da je Sofronijević učinio krivična dela za koja se tereti.

“Uglavnom su sva dela vrlo teška i ozbiljna, i iz nadležnosti specijalnog suda. Danas mu je određen pritvor u trajanju od mesec dana i trajaće do 12. maja. Rok za žalbu je dva dana“, rekao je Vlajić i najavio da će sutra uložiti žalbu.

Međutim, napominje da, poznajući prethodnu praksu tih sudova, nije uveren da će do pravde doći.

Ističe da je Sofronijević čovek koji nikada nije bežao sa Kosova, jer zna da nije učinio ništa čega bi trebalo da se stidi.

Inače, Srećku Sofronijeviću je nakon hapšenja na Brnjaku određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Na teret mu se stavlja više krivičnih dela, navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma, uništenje i oštećenje imovine.

Inače, reč je o Srbinu koji je 13. oktobra 2021. godine ranjen hicem iz vatrenog oružja u Zvečanu, prilikom upada i oružane intervencije specijalnih jednica policije na severu KiM.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара