Читај ми!

Aleksandar Šapić i gradonačelnici Kragujevca, Pirota, Vranja podneli ostavke

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo je ostavku kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora. Ostavke podneli i gradonačelnici Kragujevca, Pirota i Vranja, kao i predsednik Opštine Doljevac.

Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i predano da vodim Beograd do dana izbora i konačne provere poverenja Beograđana, saopštio je Aleksandar Šapić.

"Nastaviću jednako predano i posvećeno da obavljam posao gradonačelnika, da bi se neometano obezbedilo sprovođenje i realizacija kako svih revolucionarnih socijalnih mera, tako i projekata koje smo realizovali, započeli ili najavili, a koji su obeležili period od kada sam došao na ovo mesto", rekao je Šapić.

Kada, kako je naveo Šapić, "Vlada Srbije uvede privremeni organ i kada se konačno steknu svi pravno-formalni uslovi za raspisivanje izbora 17. decembra", očekuje da kao predsednik tog tela takođe nastavi da vodi Beograd.

"Očekujem da kao predsednik tog tela takođe nastavim da vodim Beograd, do dana izbora i konačne provere poverenja za sve što smo uradili u prethodnih godinu i po dana i što tek planiramo da uradimo za dobrobit Beograda i svih naših Beograđana", izjavio je Šapić, kako je saopštio Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je na konferenciji za novinare rekao da je ponosan na sve što je u Kragujevcu urađeno u prethodnom periodu, najavljujući nove investicije. Ostavku, kao i većina njegovih kolega, podneo je, kaže, zbog zahteva opozicije.

"Vlast se preuzima samo većinom dobijenom na izborima, ne na ulicama, ne u blokadama, ne u zatvaranju saobraćaja, ne lomljenjem državne ili lokalne imovine, ne iživljavanjem nad drugim ljudima", poručio je Dašić.

I gradonačelnici Pirota i Vranja Vladan Vasić i Slobodan Milenković podneli su ostavke, kao i predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da bi izbori mogli da se održe od 17. decembra. I juče su čelnici više lokalnih samouprava podneli ostavke na funkcije gradonačelnika i predsednika opština. 

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије