Sastanka u Parizu 1. jula neće biti, Vučić nije iznenađen

Odlaže se samit u Parizu na kome je trebalo da se susretnu najviši predstavnici Beograda i Prištine u prisustvu predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, potvrdila je za Dojče vele pres-služba nemačke vlade. I u kabinetu francuskog predsednika rekli su za RSE da sastanak neće biti održan. Predsednik Srbije navodi da organizatori ne žele da im se ponovi berlinski neuspeh.

"Tačno je da će sastanak najavljen za 1. jul biti odložen", navodi se u odgovoru pres-službe nemačke vlade na upit Dojče velea.

Dodaje se da "Nemačka i Francuska ostaju u bliskom kontaktu sa Kosovom i Srbijom".

U pismu se takođe navodi da pres-služba vlade u Berlinu "generalno ne prenosi informacije o kontaktima na radnom nivou".

I iz kabineta francuskog predsednika Emanuela Makrona potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa da sastanak u Parizu neće biti održan.  

Na vest je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da Priština ne želi ništa da učini i da organizatori sastanka ne žele da im se ponovi berlinski neuspeh.  Dodao je da to samo potvrđuje da je bio u pravu kada je rekao da tog skupa neće biti i da nije iznenađen. 

"Bio sam u pravu, zato što sam razgovarao sa ljudima koji su pripremali sastanak, a znao sam da Albanci ne žele ništa da učine i onda ljudi neće da imaju još jedan neuspeh, ne žele da imaju ponavljanje Berlina", naveo je Vučić.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво