"Izbegavanjem dijaloga diskvalifikuju se iz politike"

Kada se neka stranka apriori izjasni protiv unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji i ospori samu njegovu svrhu, time se ona svojevoljno diskvalifikuje iz političkog života i javnosti praktično saopštava da nije zainteresovana za teme od neposrednog i životnog značaja za građane naše države, istakao je potpredsednik GO SNS Marko Đurić.

"Izbegavanjem formalnog učešća u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji pojedine stranke izneveravaju svrhu svog postojanja, jer šta je uloga političara nego da se izjašnjavaju i daju doprinos rešavanju osetljivih nacionalnih i državnih pitanja", rekao je Đurić, prenosi se u saopštenju SNS.

Dodao je da ta vrsta "političkog durenja" kada je reč o Kosovu i Metohiji, uostalom, nije svojstvena srpskom duhu i mentalitetu i našem odnosu prema najvećim nacionalnim svetinjama, a odluka da se bojkotuje razgovor o takvom pitanju "nije ništa drugo do svedočanstvo o nečijoj političkoj neozbiljnosti i neodgovornosti".

"Dijalog o Kosovu i Metohiji koji se poveo u našem društvu, bez obzira na to ko ga je inicirao i ko ga tehnički sprovodi, jeste obaveza ove generacije političara, a oni koji se plaše da u njemu učestvuju ne treba da svoj strah prikrivaju nesuvislim frazama i objašnjenjima, jer građani od stranaka i njihovih lidera očekuju makar elementarnu hrabrost u suočavanju sa gorućim problemima", naglasio je Đurić.

Izrazio je uverenje da će "svi časni i odgovorni ljudi iskoristiti priliku da na argumentovan način iznesu svoje mišljenje u najvažnijoj javnoj raspravi naše generacije, jer Kosovo i Metohija nije baština jedne vlade, već čitavog srpskog naroda".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво