Читај ми!

RIK: Ponovljeni izbori protekli u najboljem redu; Vučić: Ubedljiva pobeda liste "Srbija ne sme da stane"

Predsednik RIK-a Vladan Dimitrijević izjavio je da su ponovljeni izbori na 35 mesta, za narodne poslanike i odbornike Skupštine grada Beograda, protekli u najboljem redu. Nosilac liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić izjavio je da je i na gradskom i na republičkom nivou ta lista odnela ubedljivu pobedu.

РИК: Поновљени избори протекли у најбољем реду; Вучић: Убедљива победа листе "Србија не сме да стане" РИК: Поновљени избори протекли у најбољем реду; Вучић: Убедљива победа листе "Србија не сме да стане"

U Srbiji je danas ponovljeno glasanje na biračkim mestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra, kao i na onim mestima na kojima su poništeni rezultati glasanja zbog uočenih izbornih nepravilnosti.

Birači su za narodne poslanike glasali na više od 30 biračkih mesta, a za odbornike u skupštini Beograda na tri.

Nešto manje od 20 hiljada građana svoje pravo moglo je da iskoristi do 20 časova.

Lista "Srbija protiv nasilja" saopštila je ranije da neće učestvovati na ponovljenim izborima.

Nakon zatvaranja biračkih mesta, lokalne izborne komisije u roku od 96 časova treba da podnesu Republičkoj izbornoj komisiji zbirni izveštaj o rezultatima na svim biračkim mestima koja se nalaze na njihovoj teritoriji.

Rok za podnošenje prigovora traje 72 časa od zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja preliminarnih rezultata.

Na još osam biračkih mesta u pet opština biće ponovljeno glasanje na izborima za narodne poslanike 2. januara, saopštila je Republička izborna komisija.

Glasaće se na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, tri u Beloj Palanci i na po jednom mestu u opštinama Beočin, Mionica i Petrovac na Mlavi.

петак, 14. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије