Читај ми!

Policija potisnula učesnike protesta dalje od zgrade Skupštine grada

Protest građana koji su se sedmi put okupili na poziv liste "Srbija protiv nasilja" okončan je nakon što je policija u potpunosti raščistila prostor oko Skupštine grada. Tokom nekoliko sati učesnici protesta bili su okupljeni oko Skupštine Beograda, a predstavnici SPN-a pokušali su da uđu u zgradu i sa balkona se obrate građanima. Nekolicina okupljenih pokušala je na silu da uđe u zgradu i tom prilikom polomila stakla na ulaznim vratima i okolnim prozorima. Pripadnici policije iznutra su blokirali vrata i sprečavali da u zgradu uđe.

Na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja" i večeras održava protest građana koji traže poništavanja izbora na svim nivoima.

Poslanik i jedan od lidera SPN-a Srđan Milivojević je poručio da su spremili konkretnu akciju i poručio onome "ko je pokrao izbore da je gotovo".

"Prelila se čaša gneva i besa", rekao je Milivojević i ponovio da se traži ponavljanje izbora.

Aleksandar Jovanović Ćuta je okupljenim građanima poručio da je vreme za dela i da je plan da Gradska skupština od večeras bude slobodna.

"Mi ćemo našu izbornu volju braniti do kraja", poručio je Jovanović.

Marinika Tepić, koja štrajkuje glađu i već drugi dan prima infuziju, podsetila je na reči Aleksandra Vučića iz 2012 godine kada je rekao da se "izbori ponavljaju i zbog jednog glasa", a da su sada oni pokrali na hiljade glasova i poručila "ovi izbori se poništavaju".

Nosilac liste SPN- a Miki Aleksić je čestitao građanima "pobedu" i poručio da se za krađu ide u zatvor, ali da one koji su pokrali ove izbore nema ko da uhapsi.

Tužilaštvu i policiji je poručio da ih plaćaju građani Srbije a međunarodnoj zajednici da mora da bude oštrija i konkretnija i da već 12 godina štiti režim Aleksandra Vučića.

Poručio je da je SNS prošlost u Beogradu i da nemaju pravo da pričaju o budućnosti.

Aleksić je zatim pozvao okupljene građane da naprave prsten oko Gradske Skupštine, a lidere SPN-a da uđu u zgradu i "obrate se sa balkona kao pobednici“.

Deo opozicije okupljene u koaliciji "Srbija protiv nasilja“ protestuje već nekoliko dana ispred zgrade RIK-a.

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić štrajkuje glađu od 18. decembra. 

Njoj su se u štrajku glađu pridružile i dve poslanice – Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada, kao i poslanik Janko Veselinović i predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović.

Republička izborna komisija saopštila je danas da je proverom utvrđeno da nisu tačne tvrdnje koalicije "Srbija protiv nasilja" da se broj birača sa pravom glasa na beogradskim izborima veštački povećavao radi uticaja na ishod.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара