MUP: Jankovićev tim nije prijavio skup u skladu sa zakonom

Načelnik Policijske stanice Savski venac u Beogradu Radovan Gatarić saopštio je da "pristalice Saše Jankovića" nisu prijavile skup podrške tom predsedničkom kandidatu u Savamali u skladu sa zakonom.

"Prijave javnih skupova moraju biti uredne i u skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije. Zato ističem da svi zainteresovani koji žele da prijave neki skup na teritoriji Policijske stanice Savski venac, to mogu da učine u bilo kojem terminu održavanja skupa, ali je važno da to urade u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju", rekao je Gatarić, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Članica izbornog tima Saše Jankovića Maja Stojanović navela je na Tviteru da više od 24 sata pokušavaju da prijave skup u Savamali, ali da policija na Savskom vencu nije želela da zavede prijavu, kao i da za to nema objašnjenja.

"Više od 24 sata se raspravljamo sa policijom da prijavimo skup u Savamali! Neće da prime prijavu", navela je Stojanovićeva na Tviteru.

Jankovićev tim pokušao je da skup prijavi za iduću subotu, 18. mart, i da skup bude u Hercegovačkoj ulici.

"Između poseta Smederevskoj Palanci i Požarevcu, saznah da je policija fizički odbila da primi našu prijavu skupa u Savamali", naveo je Janković na Tviteru.

петак, 01. децембар 2023.
11° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке