Читај ми!

Pucnjava u školi na Vračaru – stradalo osam učenika i radnik obezbeđenja, šestoro dece i nastavnica povređeni, privedeni napadač i njegovi roditelji

Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu pucao je jutros iz pištolja na obezbeđenje škole, nastavnicu i učenike. Ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja, saopštio je MUP. Šestoro dece i nastavnica su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj. Napadač K. K. (2009) po zakonu ne može krivičnopravno da odgovara za zločin i biće prebačen na Kliniku za neuropsihijatriju. Privedeni su njegovi roditelji. Vlada Srbije donela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji.

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prijavljeno je da je jutros, u 8.40 časova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru došlo do pucnjave, saopštio je MUP.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole.

Zbrinjavanje povređenih je u toku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Blokirana je ulica i veliki deo Vračara, od Slavije ka školi. Na terenu je sedam ekipa Hitne pomoći. 

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво