Читај ми!

Jednomesečni pritvor hraniteljki pasa koji su usmrtili Vladana Radosavljevića

Osnovni sud u Mladenovcu odredio je pritvor do 30 dana V. M. Ona se tereti da 4. januara u Velikoj Ivanči nije obezbedila kavez sa psima koji su kasnije tog dana nasmrt izujedali Vladana Radosavljevića (62).

Pritvor osumnjičenoj V. M. određen je kako ne bi uticala na svedoke, navodi Tanjug.

Više javno tužilaštvo u Beogradu prethodno je saopštilo da je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu saslušana V. M. (50). Tom prilikom izjavila je da ne priznaje krivično delo.

Posle toga tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema navodima optužnice, osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Prema navodima krivične prijave, V. M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M. S, koja je na privremenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani tri psa mešanca.

Sumnja se da je 4. januara oko 9.30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na ulicu Meljansko brdo bb i oko 12.30 napali novinara Vladana Radosavljevića i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled čega je preminuo na licu mesta.

Posle toga psi su izujedali i njegovu suprugu O. R. koja je zadobila lake telesne povrede nakon čega je smeštena u Urgentni centar.

Potom se na licu mesta pojavila i V. M. umirila pse i zatvorila ih u metalni boks. Kasnije u prisustvu policije preuzela ih je služba zoohigijene.

Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilinih telefona M. S. i njene ćerke.

Inače, protiv M. S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu.

V. M. je zadržana u četvrtak po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je odmah naložilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da istraži sve okolnosti ovog događaja, kao i da se obavi obdukcija pokojnog Radosavljevića.

Psi koji su izujedali novinara Vladana Radosavljevića smešteni u karantin "Veterine Beograd" gde će mesec dana biti na opservaciji nakon čega će, prema rečima direktora te ustanove Budimira Grbića, sud doneti odluku da li se radi o prirodno agresivnim psima.

Kako stručnjaci ističu, da bi sprečili ovakvi slučajevi potrebna je prevencija i edukacija. Poručuju da se ne treba plašiti pasa, već neodgovornih vlasnika

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу