Читај ми!

Malinari blokirali put na ulazu u Brus

Proizvođači nezadovoljni niskom otkupnom cenom maline blokirali su na jedan sat put ka Kopaoniku na ulazu u Brus, iz pravca Kruševca.

Nezadovoljni niskom otkupnim cenom maline, pedesetak proizvođača potkopaoničkog kraja blokiralo je saobraćaj na ulazu u Brus.

Putni pravac ka Kopaoniku na ulazu u Brus, iz pravca Kruševca, bio je blokiran sat vremena. Alternativni putni pravac ka Kopaoniku je iz pravca Aleksandrovca.

Ponuđena cena za prvu klasu malina je od 160 do 180 dinara po kilogramu, za drugu klasu 120, a treću 80 dinara po kilogramu.

Đorđe Simonović, malinar iz Drenove ističe da je cena neodgovarajuća "Šta je 160-180 dinara, to je ništa, neprihvatljivo. Niti se isplati da se bere, ni da se plati radnik", dodaje malinar.

Ljubiša Veličković iz Šošića ima dva hektara pod malinom, za šta mu, kaže, treba 300-400 radnika. "Mi to treba da platimo, ali to treba da se isplati, a ne samo da napravimo da radnik ima. Ne mrzim ja radnike, ali da on ima samo zaradu, da hladnjačar ima promet, da proda, izveze malinu, a mi nemamo ništa", ističe Veličković.

Aleksandar Aleksić, malinar iz Brusa ističe da traže jedinstvenu cenu. "Ako je cena u Krupnju, Arilju, Ivanjici, u Jošaničkoj Banji, Kuršumliji 240 dinara po kilogramu, da to bude i u Brusu. Ako može to od strane Ministarstva poljoprivrede da urgira i pregovara sa hladnjačarima, da mi postignemo jedinstvenu cenu na nivou Srbije", kaže Aleksić.

Ranije ove nedelje, u Vladi su razgovarali malinari, hladnjačari i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, ali dogovor o otkupnoj ceni maline nije postignut.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара