RTS odgovara na optužbe udruženja Kreni-promeni o navodnoj zabrani emitovanja spota protiv Rio Tinta

Osnovna načela rada javnog medijskog servisa su istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno informisanje, nezavisnost uređivačke politike, zabrana svakog oblika cenzure i nezakonitog uticaja na rad javnog medijskog servisa, poštovanje profesionalnih standarda i kodeksa. Shodno Zakonu o oglašavanju, oglašavanje je slobodno i obavlja se u skladu sa zakonom, drugim propisima, dobrim poslovnim običajima, profesionalnom etikom i drugim vidovima samoregulative.

Poštujući zakonsku proceduru i opšte akte RTS-a, imajući u vidu da uz oglasnu poruku koju ste dostavili radi emitovanja na programima RTS-a, nije dostavljena oglasna deklaracija, predviđena članom 19. Zakona o oglašavanju, konstatovano je da nisu ispunjeni formalni uslovi za emitovanje predmetne oglasne poruke.

Ističemo da RTS ima dobru volju da emituje predmetni spot – oglasnu poruku, uz ispunjavanje svih uslova, i to dostavljanjem uredno popunjene oglasne deklaracije, u skladu sa Zakonom o oglašavanju, kao i Cenovnikom emitovanja EPP broj 1027 od 3. 3. 2021. godine, čiji su sastavni deo Opšti uslovi pružanja marektinških usluga, kao i dostavljanjem prateće dokumentacije koja potvrđuje navode koji čine sadržinu predmetne oglasne poruke, a kako bi oglasna poruka bila u skladu sa članom 6. Zakona o oglašavanju.

Nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju, RTS će po proceduri izvršiti procenu o tome da li oglasna poruka ispunjava sve uslove propisane zakonom, podzakonskim aktima i internim aktima RTS-a, koji uređuju pravila oglašavanja, te na osnovu toga doneti odluku o emitovanju predmetne oglasne poruke.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије