Još šest slučajeva zaraženih koronavirusom, ukupno 18

U Republici Srbiji je do danas u 20 časova potvrđeno ukupno 18 slučajeva Kovida-19, što je porast od šest u odnosu na jutrošnje podatke. Ranije danas održan je sastanak državnog vrha sa svim nadležnim institucijama na kojem su dogovorene nove mere, koje su od sutra na snazi.

Do 20 časova na Institutu "Torlak" testirana je ukupno 151 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 20 časova, testirani su uzorci 21 osobe od kojih je šest bilo pozitivnih i 15 negativnih na novi koronavirus. Jedan od novozaraženih je smešten u KC "Vojvodina" u Novom Sadu i ima blažu kliničku sliku.

Broj zaraženih jutros je bio za šest manji – kod dvanaest osoba je bilo utvrđeno prisustvo koronavirusa.

Prema jutrošnjim podacima, u Infektivnoj klinici u Beogradu hospitalizovano je ukupno šest osoba, četvoro u Nišu i dvoje u KC Vojvodine. Jedan pacijent u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku.

Sedam osoba, koje su između utorka u 18. časova i srede u 8 časova, bili pozitivni na testu za koronavirus, zaraženi su od istog izvora.

Vlada Srbije juče je zabranila ulazak u zemlju stranim državljanima iz žarišta koronavirusa, dok su danas zabranjeni javni skupovi sa više od 100 osoba. Zasad nema obustave nastave u školama.

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je danas da se nalazimo na početku prenošenja koronavirusa.

Govoreći o merama koje su preduzete, Kon je rekao da su one u cilju usporavanja prenošenja i da je to izuzetno važno kako ne bi došlo do naglog obolevanja, posebno teških slučajeva. 

Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od brojeva koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара