Забрана уласка у Србију за стране држављане који долазе из жаришта коронавируса

Влада Србије увела је привремену забрану уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавируса. То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама НР Кине, Јужне Кореје, Ирана и деловима Швајцарске.

Влада Србије на данашњој седници донела је додатне мере ради спречавања појаве ширења и сузбијања заразне болести Ковид-19, према препорукама наших епидемиолога и у складу са препорукама Светске здравствене организације, саопштено је са седнице.

Уводи се привремена забрана уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавируса.

То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама НР Кине, Јужне Кореје, Ирана и деловима Швајцарске.

Такође је уведена препорука за стриктно поштовање забране путовања запослених у систему здравствене и социјалне заштите у Републици Србији у земље са интензивном ширењем вируса као и жариштима епидемије.

"Нема места паници" 

"Ову ситуацију је наше здравство спремно дочекало, предузимајући све неопходне мере како би број заражених био што мањи. Захваљујући правовременој и одговорној реакцији нашег здравственог система, број оболелих од коронавируса у Србији је четири", саопштила је Влада.

Наводе да нема места паници и забринутости јер је Србија од самог почетка реаговала одговорно и појачала контролу на граничним прелазима, посебно на аеродромима.

"Поштују се инструкције Светске здравствене организације као и препоруке наших епидемиолога који су се деценијама едуковали за овакве епидемиолошке ситуације, а поједини од њих су имали и лично искуство у поступању у сличним ситуацијама", наводи се у саопштењу.

Влада Србије позива грађане да искључиво прате савете струке.

Министарство здравља Републике Србије са Институтом за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", мрежом завода за јавно здравље и надлежним здравственим установама прати епидемиолошку ситуацију изазвану новим коронавирусом у Републици Србији и свету и сходно новим сазнањима и препорукама Светске здравствене организације издаваће обавештења за јавност и упутства за поступање здравственим установама и другим надлежним органима и институцијама.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво