Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Veroljub Trajković autor monografije "Caričin grad – Justiniana Prima“, koja govori o otkrivanju i istraživanju Caričinog grada u periodu od 1912. do 2022. godine.

Izveštavamo sa premijere filma "Sima Lozanić: bez umora i odmora“ Alumnija Filološkog fakulteta u Beogradu, koji se prikazuje u Galeriji SANU. Film je osmišljen kao prateći program izložbe "Sima Lozanić: vitez srpske nauke“.

Beležimo promociju nove knjige Stefana Tićmija "Gugutomemeto“ u Biblioteci grada Beograda.

Prenosimo utiske sa koncerta italijanskog pijaniste Stafana Bolanija u Kolarčevoj zadužbini, na kom izvodi kompozicije sa svog poslednjeg albuma "Bluming“.

Bili smo i u Srpskom narodnom pozorištu gde je gostovalo Narodno pozorište u Prištini sa predstavom "Top je bio vreo“, urađenom po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Ivane Dimić i režiji Nenada Todorovića.

Vodimo vas na izložbu Mie David u Galeriji Novembar. Centralne teme ove postavke su intimna i važna pitanja odnosa prema sebi i drugima, kao i suočavanja sa sopstvenim telom i promenama.

U Kulturnom dnevniku i o manifestaciji "Dani Svetosavlja“ održanoj u Parizu.

Urednik Nikolina Dabetić

Realizator Marko Šotra

Montažer Mirjana Milosavljević

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије