Читај ми!

Jutarnji program

Više od 600 crkava u Srbiji u svom nazivu ima Svetog Nikolu. Tako je i došlo do poznate uzrečice da danas 'pola Srbije slavi, a druga polivina ide u goste'. Zašto je Sveti Nikola najčešća slava? O tome nam govori Svetlana Mitrović, etnograf.

U jeku sezone praznika i prejedanja, kako sami da pomognemo svojim krvnim sudovima? Koja hrana može da pomogne?  Zašto je važna fizička aktivnost?

Obično je period od Svetog Nikole do Srpske Nove godine, vreme kada je potrošnja struje u Srbiji najveća. Kako je sada? I da li je razrešeno zamešateljstva oko bugarske takse na ruski gas? Govorićemo i o toma da li napadi pobunjenika na brodove u Crvenom moru utiču na svetsko tržište naftom. U Temama dana gost je Jelica Putniković

O primeni veštačke inteligencije u privredi i institucijama, gde će biti pre primenjena, govori nam Nataša Pavlović Bujas, predsednica Međunarodne asocijacije za odnose sa javnošću za 2024. godinu

Humanitarna organizacija Svi za Kosmet i ove godine, deveti put, organizuje akciju kojom žele da obraduju mališane na Kosovu i Metohiji. Kako da se pridružimo akciji?

Povodom 30 godina karijere, u rodnom Čačku biće braća Teofilović. Zato će sa nama biti Radiša i Ratko.

Kantarion je biljka u koju naš narod ima ogromno poverenje. Kako se i za šta koristi, a kada je treba izbegavati ili uzimati sa oprezom otkrivamo u našoj redovnoj rubrici utorkom Tajna bilja.

Na kraju emisije, naš muzički gost je Dušan Strajnić, osnivač sastava Stray Dogg i nove supergrupe Ohajo, povodom premijere spota za pesmu Sijam.

Urednik: Dušica Tasić
Voditelj: Gordana Stijačić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво