Читај ми!

Fudbal - Žreb za EURO 2024

Posle 24 godine naša zemlja će imati fudbalski tim na šampionatu Evrope. Prvi put pod imenom Srbija. Iako je očekivano da se do kontinentalnog šampionata stigne lakše, strepelo se gotovo do poslednjeg minuta kvalifikacija. Na kraju je ostvaren cilj, ali su ukupni rezultati uticali na to da se predstojeći žreb grupa za šampionat dočekuje sa zebnjom.

Srbija će biti u četvrtom "šeširu", i jedino je sigurno da neće moći da igra protiv Italije, Švajcarske i ekipa koje će svoje mesto u Nemačkoj tražiti kroz baraž krajem marta naredne godine. Svi ostali su potencijalni rivali timu Dragana Stojkovića. Naša reprezentacija će dobiti po jednog rivala iz svakog od preostala tri "šešira". Iz prvog su potencijalni protivnici Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Belgija i Engleska, i jasno je da iz ove grupe nema nikog ko bi se mogao nazvati poželjnim. Što se tiče drugog i trećeg izbora, tu je situacija drugačija, te se u obe ove grupe nalaze i timovi koji su realno slabiji od našeg, ali i oni koji su za bilo koga prave "nagazne mine". Drugog protivnika dobićemo iz grupe u kojoj se nalaze Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija i Austrija, dok treći "šešir" popunjavaju Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija i Hrvatska. Kombinacija ima mnogo, i sigurno je da svako ima neku svoju želju, a da bi rezultat bio zadovoljavajući za navijače u Srbiji, reprezentacija će morati da odigra daleko bolje nego što je to bio slučaj u uspešno završenim kvalifikacijama.

Ceremonija žreba za EURO 2024 održaće se u Hamburgu , u subotu, 2. decembra. Početak je u 18 časova, a prenos je na RTS 1. Komentator Miloš Krivokapić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара