Svadba iz mog kraja

Mlada iz Južnoafričke Republike i mladoženja iz sela Toponica kod Požarevca - akteri su neobičnog svadbenog veselja, koje ćemo pratiti u četvrtoj epizodi treće TV sezone serijala "Svadba iz mog kraja".

Musa Mnisi i Aleksandar Radovanović su se upoznali tokom privremenog rada na kruzeru. Ljubav se rodila iz prijateljstva i kolegijalnosti. Kovid pandemija razdvojila je ovaj par, a upravo tada je Musa shvatila da je u drugom stanju. Porodila se u Južnoafričkoj republici, ali je u Srbiju stigla prvim avionom, odmah nakon ponovnog uspostavljanja letova. Od tada su nerazdvojni.

Mladoženjini roditelji poverili su članovima tima naše emisije da su njihovog sina oduvek privlačile žene iz drugih kultura, te se nimalo nisu iznenadili što je odlučio da oženi Afrikanku...

A da je njihov rođak Aleksandar konačno pronašao ljubav svog života, konstatovala je jednoglasno i sva njegova rodbina. Takođe, nisu krili uzbuđenje i radost zbog susreta sa mladinim svatovima, koji su u Srbiju došli izdaleka, sa drugog kontinenta.

Imajući u vidu da je ova svadba podrazumevala spajanje dvaju kultura - prilagođavanje i usaglašavanje raznovrsnih  običaja - bilo je neophodno, kako bi se na najbolji način ispoštovale tradicije čina venčanja oba naroda.

Zato su se, između ostalog -  Afrikanci navikavali i uživali u srpskoj rakiji i kuhinji, a brzo su naučili i da igraju naše kolo.

Srpska porodica je ponela afričku tradicionalnu narodnu nošnju, a izveli su i njihov narodni ples.

Mlada je zbog ljubavi prešla u pravoslavnu crkvu, a krstila je i sina iz prvog braka. Tokom crkvene ceremonije venčanja Muse i Aleksandra - krštena je i njihova ćerka, Danica...

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара