Читај ми!

Presek dnevnih događaja iz kulture i umetnosti

Izložba "Sedimenti i sentimenti" otvara se 13. novembra kao najveća dosadašnja u Muzeju grada Beograda. Povodom serije radova na pleksiglasu, interaktivnim instalacijama, i radova iz prethodnih faza, autor Vladimir Lalić gost je Kulturnog dnenvika.

Kulturni dnevnik najavljuje nastup Big Benda RTS na 22. Novosadskom džez festivalu koji se ove godine održava online, sa domaćim učesnicima.

Izveštavamo sa predstave Gracije, kamernim plesom Kompanije Silvije Gribaudi iz Venecije u okviru Festivala igre.

Vodimo vas na šesto izdanje događaja "Muzeji za 10", na besplatne muzejske postavke u periodu od 9 do15. novembra širom Srbije.

Predstavljamo roman Svaki dan u godini, Uvea Jonzona, o emigrantskom iskustvu prelaska iz Istočne u Zapadnu Nemačku.

U rubrici Mi u svetu govorimo o legendarnoj kubanskoj pevačici Omari Portuondo, čuvenoj po moćnom glasu i magnetskoj harizmi, koja je proslavila 90. rođendan.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Anika Tesla

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво