недеља, 17. нов 2019, 11:00
Znanje imanje
Razvijeni svet je već definisao pokret da civilizacija mora korak nazad ako želi napred. Postavlja se ozbiljno pitanje opstanka.
U Francuskoj se zovu kolibri. U nemačkoj i Americi farme budućnosti. Zapaža se da mnogo toga u proizvodnji hrane nije kako treba. Pate zemljište, voda, vazduh i naravno ljudi. Opominje klima, velikim promenama. Gde smo tu mi?
U ovoj emisiji Znanja Imanja govore domaćini i stručnjaci sa idejom i vizijom.
Aleksandar Radojević iz Kovina, kako humano stočarstvo poput sistema krava - tele godi i životinjama i ljudima.
Elvir Burazerović iz organizacije Orka - koliko su potrošači važni i odgovorni kada podržavaju proizvodnju u skladu sa prirodom.
Doktor Sanja Mikić iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novog Sada, zašto je važna banka gena u podizanju kvaliteta života, posebno na selu.
Marko Bulatović iz crnogorskog sela Brezojevica o vrednosti planinskog sira i surutke koji lako nađu kupce.
Batislav Vlahović šta u skladu sa klasterom "Probaj domaće" nudi gostima u eko selu "Koljeno".
Urednik i voditelj: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Ljiljana M. Petrović
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари