Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je glumica Nada Šargin povodom premijernog prikazivanja igranog TV filma "O životu i o smrtu", po scenariju Predraga Perišića i u režiji Predraga Velinovića, koji će biti emitovan 23. aprila u 21.25 na Prvom programu RTS-a.

Povodom dvadesetogodišnjice bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije i pogibije 16 radnika naše kuće u noći 23. aprila 1999. godine, počeli su dani sećanja pod nazivom "Tišina u Aberdarevoj". Predstavljene su: maketa budućeg Memorijalnog centra, rad autora studija "Neoarhitekti'', knjiga RTS izdavaštva "O životu i o smrti", nastala po filmskom scenariju Predraga Perišića, i izložba fotografija Branka Pelinovića i skulptura Katarine Tripković Pančić. Održan je i komemorativni skup sa nastupom Hora RTS-a..

U Centru Sava u Beogradu, Nacionalni plesni ansambl Koreje izveo je performans pod nazivom "Miris mastila", povodom obeležavanja 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Koreje.

U Kraljevačkom pozorištu premijerno je izvedena predstava "Sumnja" Džona Patrika Šenlija u režiji Juga Đorđevića.

U Kulturnom centru Beograda predstavljena je knjiga Vladimira Tošića pod nazivom "Reči o muzici".

U egipatskom gradu Luksoru pronađena je grobnica stara više od 3.500 godina, a u Sohagu je restaurirana statua Ramzesa II, koji je vladao Egiptom pre 3.200 godina.

Urednik Lidija Božić
Montažer Miloš Ačanski
Realizator Sanja Redžić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво