S Tamarom u akciji

U šestoj sezoni emitovanja, TV serijal i humanitarni projekat "S Tamarom u akciji" autorke Tamare Grujić doprineo je da 13 porodica sa teritorije zapadne Srbije žive u boljim životnim uslovima. Akcija pomoći je ovoga puta namenjena Udruženju obolelih od cerebralne i dečije paralize u Užicu.

Od prošle sezone, kada je Tamarin tim renovirao histopa-onkološko odeljenje Pedijatrijske klinike u Kragujevcu i kada su pokrenuli akciju za prikupljanje sredstva za prvi teretni lift u toj instituciji (pušten u rad početkom decembra 2018. godine), obavezali su se da će poslednju epizodu svake naredne TV sezone posvetiti renoviranju prostora namenjenih ranjivim grupama naših sunarodnika.

Akcija pomoći je ovoga puta posvećena Udruženju obolelih od cerebralne i dečije paralize u Užicu. Naime, Udruženje je od grada dobilo prostor koji treba da bude namenjen korisnicima koji nemaju uslove da žive u primarnim porodicama, iz raznih razloga.

Ekipa emisije "S Tamarom u akciji" renovirala je u užičkom naselju Turice dva prostora od 45 kvadrata u prizemlju stambene zgrade, u kojoj će živeti tri muška i tri ženska korisnika. Sve je potpuno prilagođeno osobama sa invaliditetom. Obimna, građevinski zahtevna akcija je podrazumevala duplo veću donaciju proizvoda svih sponzora emisije "S Tamarom u akciji", a inicijativu je podržala i gradska uprava Užica, sa svim javnim preduzećima.

Koristeći i svoje lično angažovanje u akciji "Integritet - jednaka prava za sve" koju organizuje Nacionalna organizacija osoba za invaliditetom i koju je podržalo Ministarstvo kulture i Javni servis Srbije, kao medijski pokrovitelj - u ovom izdanju emisije Tamara otvara i pitanje integracije osoba sa invaliditetom u društvo. Osim što će biti predstavljen i veliki građevinski poduhvat, emisija otvara i vrlo važna pitanja i skreće pažnju na sve grupe ljudi koji žive u našoj zemlji.

U centru zlatiborskog okruga, Tamarina ekipa je boravila tokom cele televizijske sezone i zato se autorka osvrnula na kulturu, folklor, gastronomiju ali i konkretne kulturno-istorijske spomenike koji najreprezentativnije karakterišu ovaj kraj: prvu hidrocentralu izgrađenu u Evropi po principima Tesline polifazne struje na reci Đetinji, srednjovekovni stari grad, Kadinjaču ali i narodne rukotvorine i čuvenu grnčariju iz Zlakuse...

Četrnaesta emisija šeste sezone serijala "S Tamarom u akciji" je na programu u petak, 4. januara sa početkom oko 21 sat na Prvom programu Javnog servisa Srbije.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво