S Tamarom u akciji

Specijalna epizoda za kraj pete sezone serijala

Poslednja epizoda pete sezone serijala posvećena je sasvim posebnoj akciji: renoviranju Onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu. Ovakvi poduhvati će ubuduće biti sastavni deo svih narednih ciklusa humanitarnog projekta i TV serijala "S Tamarom u akciji.

Poziv za pomoć i saradnju, autorka je dobila od udruženja "Nurdor", pre nekoliko meseci. Nakon ozbiljnih priprema i snimanja svih planiranih epizoda u prolećnoj sezoni, Tamara Grujić i njeni majstori su se prvi put uhvatili u koštac sa mnogo obimnijim i zahtevnijim građevinskim radovima u odnosu na one koje su sprovodili tokom akcija renoviranja porodičnih objekata.

Jedan od većih građevinsko-arhitektonskih problema hemato-onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinke u Kragujevcu bili su bolnička kuhinja i kupatilo, koji nisu bili adekvatno odvojeni... Zatim, sobe za pacijente su bile neadekvatno podeljene, pune vlage na plafonima a u lošem stanju su bili i podovi. Dotrajao je i sav mobilijar i nameštaj a za kompletno renoviranje bila je i terasa, na celom spratu.

Uz pomoć sponzora TV serijala "S Tamarom u akciji", koji su za ovu specijalnu akciju/epizodu donirali mnogo veću količinu materijala nego inače i zahvaljujući članovima udruženja "Posle kiše" iz Kragujevca - koji su sve vreme pomagali Tamarinim majstorima, vredna ekipa je uspešno završila renoviranje hemato-onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu.

I to nije sve - Tamara Grujić je pokrenula još jednu važnu inicijativu, čije bi ostvarenje doprinelo mnogo boljem funkcionisanju cele Pedijatrijske klinike. Naime, od osnivanja (1964), četvrorospratna zgrada ove zdravstvena ustanove nema funkcionalan teretni lift. Zahvaljujući predstavnicima nacionalnih i lokalnih TV i radio stanica, Tamara je pokrenula akciju za prikupljanje novčanih sredstava za nabavku teretnog lifta.

Prvi su se odazvali sponzori serijala "S Tamarom u akciji" (donirajući značajnu sumu novca) a zatim su se pridružili i drugi privatnici iz Kragujevca, kao i Fondacija Dragice Nikolić.

Zahvaljujući solidarnim i nesebičnim najmlađim osnovcima iz Kragujevca, Tamara je prikupila i mnogo knjiga za dečiju biblioteku, koja će ubuduće biti na raspolaganju pacijentima Pedijatrijske klinike iz Kragujevca.

Kako su tekli radovi, šta sve doprinosi borbi za izlečenje od bolesti, sa kojim se sve poteškoćama susreće medicinsko osoblje pedijatrijske klinike u Kragujevcu i kako izgleda kada se u veliku akciju spontano uključi mnogo ljudi i dece dobrog srca - gledajte u posebnoj, specijalnoj epizodi emisije "S Tamarom u akciji", u petak 8. juna na Prvom programu Javnog servisa Srbije sa početkom u 21 čas.

Ovakve TV epizode/akcije, postaće praksa za Tamarin tim: osim akcija pomoći socijalno ugroženim porodicama, svaka naredna TV sezona serijala "S Tamarom u akciji" završavaće se specijalnom akcijom/epizodom koja će biti posvećena pomoći široj društvenoj zajednici.

Naredna, šesta TV sezona serijala "S Tamarom u akciji" biće realizovana na teritoriji zapadne Srbije, emitovanje počinje u drugoj polovini septembra.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво