S Tamarom u akciji

Akcija pomoći Anđelkovićima iz Zaječara - završna akcija četvrte TV sezone

Četvoročlana porodica Anđelković je primer kako uz dobro vaspitanje, ljubav i sigurnost koju porodica pruža, ništa u životu nije teško. Porodicu čine otac Nebojša (44), majka Vesna (48), ćerka Jelena (15) i sin Dušan (13).

Nebojša i Vesna su zajedno 17 godina. Nebojša je završio mašinsku školu, Vesna ugostiteljsku. U početku braka živeli su veoma oskudno, kao i većina ljudi u našoj zemlji. Kada je Vesna drugi put ostala trudna, ostala je bez posla. Nažalost, nedugo za njom, bez posla je ostao i Nebojša. Činjenica da oboje nemaju platu, a dvoje dece, uticala je na Nebojšino duševno zdravlje. Počeo je da pati od depresije. Nikako nije mogao da se zaposli. Nadničio je, napravio baštu u dvorištu, koju održavaju i dan danas, kako bi lakše mogli da se prehrane. Postali su socijalni slučajevi, što su oboje teško podneli. Ipak, bili su odlučni da što pre prebrode tu situaciju i da decu vaspitavaju u pozitivnom duhu, u čemu su i uspeli. Porodica je složna, ćerka Jelena je izuzetno talentovana za matematiku i trenira rukomet kao i sin Dušan.

Anđelkovići žive u kući punoj vlage, jer kuća nema betonsku ivicu, ni oluke. Kiša je stalno ulazila u tavan i vlažila plafone jer objekat nije imao kalkanski zid (trouglasti deo dvovodnog krova).

Pre godinu dana, i Vesna i Nebojša su se konačno zaposlili. Dodatne lepe vesti Anđelkovićima su doneli Tamara Grujić i njena ekipa majstora: poput novogodišnje čestitke, doneli su im poruku da će rešiti stambene probleme.

A kako su sve rešavali korak po korak, uz pomoć dodatnih majstora i pomoći lokalne samouprave, videćete u poslednjoj epizodi četvrte sezone. Svakog dana je padala kiša pa su majstori imali dodatnih muka...

Tamara je naravno uspela da i ovoga puta ovekoveči i dočara nam prirodne lepote i znamenitosti i ovog kraja. Epizodu je posvetila simbolima Zaječara: pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića", čuvenom brdu Kraljevica, školi rukometa, Popovoj plaži...

Poslednja epizoda ove sezone na programu je dan pred doček Pravoslavne Nove godine - 12. januara u 21.05, na Prvom program Javnog medijskog servisa Srbije.

Naredna, peta sezona počinje 9. marta a do tada ćemo se (u redovnom terminu emisije petkom uveče), podsetiti na najzapaženije epizode - najatraktivnije akcije pomoći porodicama iz četvrte TV sezone serijala "S Tamarom u akciji".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво