Znanje imanje- 31.10.2021.

"Hrana sa dušom" to pišemo u pozivnici putnicima bilo da dolaze u visoki ili u eko-etno turizam iz celog sveta.

Pored prirodnih lepota, kulturno-istorijskog nasleđa, poznatog gostoljublja, naša trpeza čini da su doživljaji u Srbiji za nezaborav. Zato, moramo da čuvamo autohtone sorte, rase i negujemo preradu koja krasi našu tradiciju. O tome u ovom izdanju Znanja imanja govore:
Đurđica Jojić - završava doktorsku tezu, na primeru portogizera u porodičnom vinogradu i vinariji Mačkov podrum u Irigu.
Stanko Grozdić, nastavnik matematike iz sela Neresnice kod Kučeva - u svom ekološkom raju čuva lipske ovce i mangulice.
Verioca Žikić - nudi darove Dunava i čuveni sir škripavac u maštovitom prostoru negotinske krajine.
Mališani iz predškolske ustanove "Lane" sa udruženjem "Zelena Oaza" Kučeva - uče da poštuju hranu i prirodu koja ih okružuje.
Urednica i voditeljka: Jasmina Nikitović Stojičić

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом