Trag- Tunis, jedna priča

Tunis je najsevernija zemlja Afrike, bogata istorijom i kulturom. Poslednjih decenija, Tunis se u velikoj meri okrenuo turizmu, pa je ova zemlja postala gotovo najpopularnija turistička destinacija.

Tunis privlači turiste bogatom kulturom, dobro opremljenim hotelima, lepim plažama. Ali, tu su i izleti u Saharu, i ekskluzive poput igranja golfa.

Najatraktivnija turistička ponuda je Kartagina - muzej na otvorenom. Svima znana latinska izreka "Kartaginu treba razaroti" ili poznata filmska priča "Kartagina u plamenu" završavaju se maglovitom predstavom o nastanku, usponu i nestanku drevnog grada čiji su najviši dometi i trajanje sudbinski povezani sa imenom velikog vojskovođe Hanibala Barke. Današnja deviza turističkih poslenika mogla bi, jednstavno, da glasi - Kartaginu treba videti! Ona je danas stecište arheologa i tirusta koji pokušavaju da na njenim ostacima prepoznaju i osete neko drugo vreme i možda saznaju još koji podatak o istoriji ne samo Tunisa već i čitave severne Afrike.

Tunišanima je danas i bezbednost gostiju veoma važna, pa su mere obezbeđenja hotelskih kompleksa podignute na najviši nivo. U organizaciji Ambasade Tunisa u Beogradu i Ministarstva turizma i zanata Tunisa, grupa novinara beogradskih medija, među kojima je bio i autor emisije Novica Savić, boravila je u Tunisu kada je i nastala ova emisija.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво