Sportska budućnost Srbije- Izabela Lupulesku-stono teniserka

Najznačajniji uspeh u svojoj bogatoj karijeri, Izabela Lupulesku postigla je krajem 2016. godine na Svetskom juniorskom prvenstvu. U paru sa Darkom Jorgićem iz Slovenije osvojila je bronzanu medalju. U sportu u kojem dominiraju Azijati, na pobedničkom postolju u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, njih dvoje su bili jedini stonoteniseri koji nisu poreklom sa ovog kontinenta.

Na postoljima evropskih šampionata Izabela je bila još od kadetskih dana, u ekipnoj konkurenciji, pojedinačno ili u paru sa Sabinom Šurjan sa kojom je ove godine osvojila bronzu i na juniorskom prvenstvu Starog kontinenta.

U Izabelinoj kolekciji od preko tristotine medalja nalaze se odličja sa svetskih turnira, Balkanskih šampionata, domaćih i međunarodnih takmičenja, školskih olimpijada...
Najbolji plasman na evropskoj rang listi bio joj je četvrto mesto u konkurenciji kadeta i peto na juniorskoj rang listi.
Sve ove uspehe ostvarila je kao članica stonoteniskog kluba Unirea iz Uzdina u kom i danas trenira. Od 2017. godine nastupa za klub Obilić Aleva iz Novog Kneževca.

Autorka Bojana Šumonja, reditelj Predrag Sinđelić, proizvodnja 2018. godina

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара