Читај ми!

Put oko sveta za 380 dana 02

Na osnovu materijala koji je glumac Slobodan Cica Perović snimio na svom višemesečnom putovanju po svetu snimljene su tri dokumentarne serije. Iako zamišljene kao putopis, emisije su i živi portret glumca snimljen za vreme pauze ili u toku samog putovanja.

Slobodan Cica Perović (1926-1978) bio je srpski i jugoslovenski filmski, televizijski i pozorišni glumac.
Bio je član Beogradskog dramskog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog i Ateljea 2012. Prvu filmsku ostvario je u filmu „Njih dvojica" iz 1955. godine, u kojem je glumio četnika Marka. Na Filmskom festivalu u Puli nagrađen je Zlatnom arenom za komičnu ulogu muškarca koji menja ulogu sa prezaposlenom ženom u filmu „Muškarci" (1963) u režiji Mila Đukanovića. Glavnu žensku ulogu u tom filmu tumačila je Olivera Marković. Pored filmova, glumio je i u televizijskim serijama - Dimitrije Tucović, Zimovanje u Jakobsfeldu, Salaš u Malom Ritu, Povratak otpisanih...
Slobodan Cica Perović ostao je upamćen po ulogama usamljenika, nemoćnih, očajnih i otuđenih likova, ljudi koji u sebi kriju veliku traumu, neizrečenu bol ili pritajeni poriv za samouništenjem.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара