Talenat kao sudbina - Dejan Sinadinović

Serija muzičko-dokumentarnih emisija posvećena našim muzičarima koji su karijeru započeli veoma rano, a danas su zreli ljudi, poznati i međunarodno ostvareni umetnici, koji govore o tome kako, posle svega, vide svoj život i sudbinu predodređenu talentom.

Kada pijanista svetskog ranga izjavi kako više voli radni atelje od javnih nastupa, ali poruči potom studentima da manje vežbaju a više misle, to je jeres koja neće dobro proći među tradicionalnim tumačima umetnosti.

A upravo tako razmišlja i govori Dejan Sinadinović: direktno, otvoreno, hrabro. Jedanaesta emisija iz serije „Talenat kao sudbina" daje duboko ličnu vizuru muzike i života jednog neobičnog umetnika koji za sebe kaže da je pijanista po profesiji a slikar po unutrašnjem opredeljenju.

Zato je igrana struktura koja najčešće prati ovu dokumentarnu seriju, kao sloj emotivne nadgradnje, prevedena u proces stvaranja slike koju Dejan započinje maglovito a završava odlučno kao potpis i tačku na „jeste". Upravo kroz taj odnos između muzike i slikarstva otkrivaju se tajne života koji je neodvojiv od umetnosti i umetnosti koja je u svom biću jedna i nedeljiva.

Kroz neobičan misaoni svet Dejana Sinadinovića vodi nas autor serije, Marija Kovač.

repriza 28. april u 00:58, 06:58 i 12:58

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно