Talenat kao sudbina - Dejan Sinadinović

Serija muzičko-dokumentarnih emisija posvećena našim muzičarima koji su karijeru započeli veoma rano, a danas su zreli ljudi, poznati i međunarodno ostvareni umetnici, koji govore o tome kako, posle svega, vide svoj život i sudbinu predodređenu talentom.

Kada pijanista svetskog ranga izjavi kako više voli radni atelje od javnih nastupa, ali poruči potom studentima da manje vežbaju a više misle, to je jeres koja neće dobro proći među tradicionalnim tumačima umetnosti.

A upravo tako razmišlja i govori Dejan Sinadinović: direktno, otvoreno, hrabro. Jedanaesta emisija iz serije „Talenat kao sudbina" daje duboko ličnu vizuru muzike i života jednog neobičnog umetnika koji za sebe kaže da je pijanista po profesiji a slikar po unutrašnjem opredeljenju.

Zato je igrana struktura koja najčešće prati ovu dokumentarnu seriju, kao sloj emotivne nadgradnje, prevedena u proces stvaranja slike koju Dejan započinje maglovito a završava odlučno kao potpis i tačku na „jeste". Upravo kroz taj odnos između muzike i slikarstva otkrivaju se tajne života koji je neodvojiv od umetnosti i umetnosti koja je u svom biću jedna i nedeljiva.

Kroz neobičan misaoni svet Dejana Sinadinovića vodi nas autor serije, Marija Kovač.

repriza 28. april u 00:58, 06:58 i 12:58

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво