Oko magazin: Pojas Gaze, dva Beograđanina na dve strane zida

Čudesna priča o Goranu i Hajsamu

Nema mira na Bliskom Istoku dok ne bude mira između Izraelaca i Palestinaca. To je uvreženo mišljenje o najdugotrajnijem konfliktu na svetu. Sedamdsetak kilometara južno od Tel Aviva, preko granice Izraela i Pojasa Gaze, gotovo svakodnevno lete rakete.

Tamo je bio reporter RTS-a Vladimir Banić. Razgovarao je sa dvojicom ljudi koji su nekad živeli u Beogradu - a danas ih razdvaja zid. U Oko magazinu pogledajte čudesnu priču o dvojici bivših stanovnika Beograda, nekada beogradskom studentu Hajsamu Hilesu koji danas živi u Pojasu Gaze, i Goranu Mekiću, koji živi u Kibucu na samoj granici Izraela i Pojasa Gaze.

Sukob obezbeđenja Redžepa Tajipa Erdogana i policije na sarajevskom aerodromu, već je doprineo da novinari na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope ne gledaju kao na još jedan dosadan diplomatski skup.

Nakon što je posetio grob Alije Izetbegovića, Erdogan je otišao i na Jahorinu, gde ga je ugostio predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik. Na skupu nije bilo predstavnika Prištine, ali je na Jahorini bio predsednik Albanije.

Da ovih dana u Bosni bude još zanimljivije pobrinuo se i bivši predsednik Republike Srpske Mirko Šarović, koji je izabran za novog lidera Srpske demokratske stranke. U emisiji pogledajte priču o politici u regionu, Sarajevu i Banjaluci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво