Da Možda Ne: Osiromašeni uranijum i porast obolelih od raka

U emisiji Da Možda Ne o inicijativi predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković, da se obrazuje Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom.

Porast obolelih od raka i naročito visoka stopa umrlih zabrinjavajući je trend. Stručnjaci se spore o uzrocima, navode se pogubne posledice NATO bombardovanja, ali i urušenog zdravstvenog sistema, posledice krize i stresa. Da li je u pitanju ratni zločin sa produženim dejstvom? Kakva je funkcija ove Komisije, ko će biti uključen u njen rad i na koji način će biti uvaženi rezultati naučnih istraživanja koja su do sada sprovedena?

U emisiji će govoriti:

doc. dr Darko Laketić, predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu,
prof. dr Danica Grujičić, neurohirurg,
Duško Košutić, specijalista fizičkih nauka,
Slobodan Petković, general u penziji,
prof. dr Zoran Radovanović, epidemiolog i predsednik Etičkog komiteta Srpskog lekarskog društva.

Autor i urednik: Olivera Kovačević.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво