Читај ми!

Abu Dabi – Tradicija, kultura i umetnost

Ekipa Redakcije za kulturu i umetnost, kao gost Medija centra Abu Dabija, boravila je u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata i snimila emisiju tokom koje će gledaoci imati prilike da upoznaju egzotičan i gostoljubiv arapski svet, neobičnu zemlju i tradiciju, ali i savremeni način života, kulturu i umetnost, u koje se ovde poslednjih godina mnogo ulaže.

Абу Даби – Традиција, култура и уметност Абу Даби – Традиција, култура и уметност

Grad Abu Dabi je mostom povezan sa ostrvom Sadijet, koje postaje umetnički i kulturni centar emirata Abu Dabi. Naša ekipa je prva inostrana televizijska ekipa  koja je snimala u nedavno otvorenom jedinstvenom međureligijskom kompleksu nazvanom Abrahamova porodična kuća, u kojem se nalaze crkva, džamija i sinagoga. Zamišljena je kao multikulturalna zajednica različitih religija u impresivnim futurističkim zdanjima.

Čudesan spoj tradicionalnih vrednosti i fascinantne moderne arhitekture, mentalitet otvoren ka Zapadu, poštovanje i prihvatanje drugih i drugačijih ljudi… sve su to razlozi zbog kojih se ova zemlja smatra zlatnom sponom između Istoka i Zapada.

Kultura i umetnost su važna spona koja povezuje ljude i daleke zemlje i pomaže da bolje razumemo drugi i drugačiji svet. Ova emisija je rađena sa tom namerom.

Autor i urednik Olivera Milošević

repriza , 06. decembar u 07:20 i 15:19

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара