Kineski čaj: Ključanje vode i pripremanje čaja

Kina je domovina čaja. Kinezi su prvi počeli da upotrebljavaju ovu biljku pre više od 3.000 godina, gajili su i pili čaj u provinciji Sičuan.

Veština gajenja čaja se polako širila i čaj je počeo da se pije u celoj Kini. Kina je stvorila jedinstvenu kulturu i kult čaja još pre 1.000 godina. Njegov izvoz, uključujući i način sađenja, i kultura ispijanja krenuli su iz Kine.
Priča o istoriji ove korisne i zdrave biljke govori o civilizaciji i nasleđu, čije plodove danas i mi umnogome koristimo.

 

Repriza , 19 oktobar u 02:15 i 09:40 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом