Читај ми!

Muzzik top 20

“Povratna sprega” neophodna muzičkim umetnicima Muzička industrija bez “alata” kao što su top liste i recenzije ne može da fukcioniše. U vreme dirigovanih algoritama muzičih servisa, formatiranih radio stanica koje emituju “samo hitove” gotovo da više nemamo tragače za novim izdanjima, hitovima i talentima. Tehnološka liberalizacija distribucije i produkcije muzike nas hiperprodukcijom i trendovima koje diktiraju veliki u diskografskoj industriji udaljava od mogućnosti da na vreme otkrijemo novu, originalnu i uzbudljivu muziku. Muzičari bez “povratne sprege” - feedbacka ostaju dezorjentisani i demotivisani zato nam je i potrebna emisija Muzzik top 20.

Ova jedinstvena regionalna top lista startovala sa emitovanjem na RTS 3 ponedeljkom u 22:00, u legendarnom terminu u kome su se nekad u JRT šemi smenjivale muzičke emisije. Među njima je najznačajnija bila Hit meseca. U ovoj emisiji su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici koji su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 

Podrška kreativne industrije i umetnika vizuelenih umetnosti kolegama muzičarima nije izostala ni u najtežem periodu za muziku. Mladi filmski umetnici i kreativni timovi uz povremeno uključenje starijih kolega ulažu veliki trud stvarajući od filmske minijature - muzičkog dela vizuelna remek dela.

 

 

 

Voditelj emisije je Maša Kostić.

repriza, 14. decembar u 06:45 i 14:45

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво