Tradicionalna japanska kultura: Japanska kuhinja, 9-16

U Japanu su generacije porodica spremale tradicionalna japanska jela. Svaka od njih je unosila neku novinu u recepte.

Uobičajeni začini čine osnovne sastojke jela bogate japanske kuhinje. Jedan od najvažnijih i tipično japanskih dodataka jelima jeste miso pasta. Njen osnovni sastojak je soja, koja se ponekad meša sa pirinčem, pšenicom i solju. Zatim, neizostavni deo japanske kuhinje je i soja-sos, koji više nije samo japanski sos, budući da se koristi širom sveta. Japanci koriste i velike količine sirćeta u pripremi svežih jela

Japanska kuhinja je bogata raznovrsnim jelima, ne samo zahvaljujući brojnim začinima, već i zahvaljujući različitim načinima pripreme hrane. To je kuhinja ispunjena prefinjenim ukusima i rafiniranim aromama.

Ovaj program je obezbeđen uz pomoć Japanske fondacije.

Repriza, 10. mart u 00:05 i 08:05

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се