понедељак, 09. мар 2020, 16:05
Tradicionalna japanska kultura: Japanska kuhinja, 9-16
U Japanu su generacije porodica spremale tradicionalna japanska jela. Svaka od njih je unosila neku novinu u recepte.
Uobičajeni začini čine osnovne sastojke jela bogate japanske kuhinje. Jedan od najvažnijih i tipično japanskih dodataka jelima jeste miso pasta. Njen osnovni sastojak je soja, koja se ponekad meša sa pirinčem, pšenicom i solju. Zatim, neizostavni deo japanske kuhinje je i soja-sos, koji više nije samo japanski sos, budući da se koristi širom sveta. Japanci koriste i velike količine sirćeta u pripremi svežih jela
Japanska kuhinja je bogata raznovrsnim jelima, ne samo zahvaljujući brojnim začinima, već i zahvaljujući različitim načinima pripreme hrane. To je kuhinja ispunjena prefinjenim ukusima i rafiniranim aromama.
Ovaj program je obezbeđen uz pomoć Japanske fondacije.
Repriza, 10. mart u 00:05 i 08:05
Коментари