Art zona: Kustoske prakse

Za razliku od brojnih javnih muzejsko-galerijsko delovanja, Beograd je premrežen rizomskim delatnostima od značaja koje se dešavaju bez velike medijske promocije i obraćaju se užim stručnim krugovima. Upravo su dva takva događaja, dve međunarodne umetničke radionice koje su vodili dvojica značajnih protagonista savremene svetske umetničke scene, objedinjena u ovom izdanju Art zone.

Poznati svetski umetnik Janis Kunelis koji je rođen u Grčkoj a živi u Italiji, od početka 70-ih jedan od glavnih protagonista siromašne umetnosti, tokom 90-ih jedan od vodećih likovnih pedagoga na Umetničkoj akademiji u Diseldorfu, sredinom maja, tokom boravka u Beogradu održao je radionicu na Fakultetu likovnih umetnosti. U znak priznanja za izuzetan pedagoški rad, u Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu uručen mu je počasni doktorat Univerziteta umetnosti.
Druga priča je posvećena radionici Nove kustoske prakse koja je održana u Kulturnom centru Beograda. Radionicu je vodio Erik Korn, francuski umetnik, kustos i osnivač Centra za savremenu umetnost Plato. U drugom segmentu emisije Korn govori o savremenoj kustoskoj praksi, njenim osnovnim problemima, o pojmu savremenosti u umetnosti, o problemima sa kojim novi umetnički mediji suočavaju kustosa, o vlastitoj kustoskoj praksi...
Urednik i autor: Danijela Purešević
Reditelj: Marko Karadžić

repriza, 19. avgust u 03:21 i 11:21

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво