Na veslu priča: Zaostavština carstva

Siniša Luković, novinar i publicista, dokazuje da nije svaka okupacija bila samo žrtva, već i emancipacija. Kada je Porto Montenegro bio Arsenal, i pre toga... Uloga admirala fon Šterneka u izgradnji kosmopolitskog duha. „Limene trube duvaju...“ – odakle? Viška bitka, pomorska, kad đulad i kršumi polete. Zašto je zastava neprijatelja najveći trofej? Na život i smrt. Ljudi od čelika ili od drveta. Drveće mornaričkog parka. Kako sve te vrste uspevaju zajedno? Mora da je klima. Ili tolerancija? Možda naređenje.

Siniša Luković rođen je 1976. godine u Kotoru. Novinar je i publicista. Autor je knjiga "Kumborska novela" i "Pomorska lica Boke Kotorske". Koautor je dve monografije i član redakcije "Godišnjaka" Pomorskog muzeja u Kotoru. Novinar je „Vijesti" od 1997, a objavljivao je u brojnim drugim medijima.
Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelji: Aleksandar Kalezić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: Miloš Lakičević, Ilija Belan; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" i Matica Boke 2018.

repriza, 28. jun u 03:49 i 11:49 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво