Читај ми!

Uspešna sezona Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF)

Dosadašnja foklorna sezona je najuspešnija od osnivanja Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF). Mnogobrojni članovi, odnosno društava, ostvarili su zavidne plasmane na svim takmičenjima koja su održana.

Tome posebno doprinosi činjenica, da su klubovi članice ostvarili najbolje rezultate i prikazali visoki kalitet u očuvanju srpkog jezika, tradicije i kulture na svim smotrama koje su održane u Austriji i Srbiji – Evropska smotra dečijeg folklora, Austrijska smotra srpkog folklora i Evropska smotra srpskog folklora dijaspore. Osim toga, osvojene su mnogobrojne su zlatne, srebrne i bronzane plakete u različitim kategorijama, što zajedno Austrijski savez srpskog folklora čini najuspešnijom organizacijom u Evropi.

"Ponosni smo na sve našu decu i omladinu i njihove uspehe. Svi ti uspesi su dokaz da u Savezu postoji jedna harmonična atmosfera i dobra komunikacija, da se trudimo da budemo što bolji i da što bolje predstavimo našu organizaciju. Iako je vreme odmora, mi vredno radimo i već se pripremamo Austrijska smotra dečijeg folklora koja će se održati 18. novombra. Imali smo vrlo uspešnu Austrijsku smotru srpskog folklora za izvođa čke ansamble, pripremamo i radimo na tome da i sa ovom drugom manifestacijom postanemo prepoznatljivi kako u srpskoj, tako i u austrijskoj javnosti, i da bogatstvo srpske tradicije i kulture predstavimo na najbolji mogući način", kaže Aleksandar Stanković, predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora.

"S obzirom da je naša misija očuvanje i negovanje srpske tradicije, kulture i jezika, iskoristićemo savremene trendove upravo za dalje negovanje tih vrednosti koje se vekovima čuvaju u našem narodu i time napraviti novi veliki korak napred u radu Saveza. Ono što je posebno važno, nastavićemo da se zalažemo, i u saradnji sa institucijama Republike Srbije i Austrije, obrazujemo novu generaciju umetničkih rukovodilaca i na taj način obezdimo opstanak i razvoj naših kulturno-umetničkih društava, a sa druge strane da se izborimo za status postojećih umetničkih rukovodilaca.", najavljuje Stanković.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво